Nektariini-parmankinkkusalaatti
Kuumana kesäpäivänä et ehkä jaksa syödä juuri enempää kuin tuoreita vihanneksia ja paperinohuita leikkeleitä.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 400 g parmankinkkua
- 5 dl erilaisia salaatinlehtiä
- 2 nektariinia
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
- 1 rasia herneenversoja
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Jaa kinkkuviipaleet puoliksi, huuhdo salaatinlehdet, lohko nektariinit. Halkaise granaattiomena ja kaavi esiin siemenet.
2. Aseta salaatinlehdet kulhoon. Sekoita öljy, sitruunamehu, sinappi, suola ja pippuri, pirskota kastike salaatinlehdille.
3. Asettele päälle kinkkua, nektariineja ja granaattiomenan siemeniä. Koristele herneenversoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku