Nektariini-parmankinkkusalaatti
Kuumana kesäpäivänä et ehkä jaksa syödä juuri enempää kuin tuoreita vihanneksia ja paperinohuita leikkeleitä.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 400 g parmankinkkua
- 5 dl erilaisia salaatinlehtiä
- 2 nektariinia
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
- 1 rasia herneenversoja
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Jaa kinkkuviipaleet puoliksi, huuhdo salaatinlehdet, lohko nektariinit. Halkaise granaattiomena ja kaavi esiin siemenet.
2. Aseta salaatinlehdet kulhoon. Sekoita öljy, sitruunamehu, sinappi, suola ja pippuri, pirskota kastike salaatinlehdille.
3. Asettele päälle kinkkua, nektariineja ja granaattiomenan siemeniä. Koristele herneenversoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi