Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmankinkku-porkkanasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silloin kun on kiire, lähikaupan herkkutiski pelastaa aterian. Muutama ohut parmankinkkuviipale on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa parmankinkku yhdistetään porkkanasalaattiin.

4 annosta

  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • 8 minimaissia
  • salaatinlehtiä
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli

Kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja basilika.

2. Kuori porkkanat ja sipuli, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle porkkanasalaatti. Kääri parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele salaatin päälle. Koristele minimaissilla ja kirsikkatomaateilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti