Parmankinkku-porkkanasalaatti
Silloin kun on kiire, lähikaupan herkkutiski pelastaa aterian. Muutama ohut parmankinkkuviipale on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa parmankinkku yhdistetään porkkanasalaattiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 12 viipaletta parmankinkkua
- 8 minimaissia
- salaatinlehtiä
- 4 kirsikkatomaattia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja basilika.
2. Kuori porkkanat ja sipuli, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle porkkanasalaatti. Kääri parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele salaatin päälle. Koristele minimaissilla ja kirsikkatomaateilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku