Rakuunaiset kanankoivet uunissa ja perunamuusi
Kanankoivet paistuvat ihanan rapsakoiksi uunissa. Perunamuusia kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi, sillä siitä voi seuraavana päivänä leipoa perunarieskoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kpl maustamattomia kanankoipia
- 2 sipulia
- merisuolaa
- rakuunaa
- valkopippuria
Perunamuusi
- 1 kg perunoita
- 2 rkl voita
- 1,5dl maitoa
Valmistusohje
Laita perunavesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Kuori perunat.
Laita uunipata liedelle kuumenemaan. Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä ja lisää sipulilohkot. Ripottele kanakoipien päälle merisuolaa, rakuunaa ja valkopippuria. Hiero mausteet koipiin käsin. Laita koivet pataan ja anna pinnan ruskistua rapeaksi. Kun kanat ovat ruskistuneet laita padan kansi paikoilleen ja uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen astiaan. Lisää perunoiden sekaan 2 rkl voita ja 1,5 dl maitoa. Survo perunat muusiksi survimella. Jos nestettä tarvitaan lisää, kaada keitinvettä muusin sekaan. Lopuksi suolaa maun mukaan.
Vinkki: vaihtelun vuoksi voi perunoiden kanssa muusata myös porkkanaa tai vaikka parsakaalia. Tätä perunamuusia tehdään reilusti, koska huomenna lopuista tehdään perunarieskoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka