Nizzansalaatti

Nizzansalaatti on klassikko vailla vertaa. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta kaksinkertaistamalla ohjeen valmistat täyttävän pääruoan. Tarjoa salaatti Rhode Island -kastikkeen tai perinteisesti viinietikan kera.

4 annosta

  • 250 g keräsalaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 3 kylmää, keitettyä perunaa
  • 400 g vihreitä papuja
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 50 g sardiineja
  • 2 tomaattia
  • 4 retiisiä
  • 1 dl oliiveja

Valmistusohje

1. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Valuta vesi tai öljy tonnikalasta ja paloittele tonnikala. Valuta myös sardiinit.

2. Valuta pavut hyvin. Viipaloi perunat ja retiisit, halkaise munat ja leikkaa tomaatit lohkoiksi.

3. Pane tarjoilukulhoon kerroksittain salaattia, tonnikalaa, perunaviipaleita, papuja, tomaattilohkoja, munanpuolikkaita ja retiisejä ja annostele ne neljälle lautaselle. Koristele oliiveilla ja sardiineilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!