Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nizzansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nizzansalaatti on klassikko vailla vertaa. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta kaksinkertaistamalla ohjeen valmistat täyttävän pääruoan. Tarjoa salaatti Rhode Island -kastikkeen tai perinteisesti viinietikan kera.

4 annosta

  • 250 g keräsalaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 3 kylmää, keitettyä perunaa
  • 400 g vihreitä papuja
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 50 g sardiineja
  • 2 tomaattia
  • 4 retiisiä
  • 1 dl oliiveja

Valmistusohje

1. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Valuta vesi tai öljy tonnikalasta ja paloittele tonnikala. Valuta myös sardiinit.

2. Valuta pavut hyvin. Viipaloi perunat ja retiisit, halkaise munat ja leikkaa tomaatit lohkoiksi.

3. Pane tarjoilukulhoon kerroksittain salaattia, tonnikalaa, perunaviipaleita, papuja, tomaattilohkoja, munanpuolikkaita ja retiisejä ja annostele ne neljälle lautaselle. Koristele oliiveilla ja sardiineilla.

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti