Nokisilakat
Tähän ruotsalaisklassikkoon on perinteisesti käytetty suolasilakoita, jotka oli tapana paistaa paljaalla, kuumalla liedellä. Nykyisin suolasilakoiden suosio on hiipumassa, eivätkä nykyajan liedet ole yhtä kuumia kuin edeltäjänsä. Nykyaikaistettu versio syntyy tuoreista silakoista ja karkeasta suolasta valurautapannulla. Tarjoa lisänä yrttivoita ja keitettyjä uusia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
- ½-1 dl karkeaa suolaa
Yrttivoi
- 120g voita
- 3/4 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Yrttivoi: Sekoita tilli ja pehmeä voi kauniin vihreäksi yrttivoiksi ja nosta kylmään.
2. Perkaa silakat, mutta jätä pää ja selkäruoto paikoilleen. Huuhtele silakat ja kääntele suolassa.
3. Kuumenna paistinpannu tai grillipannu niin kuumaksi, että pannulle pudotetut suolarakeet hypähtelevät. Nosta silakat pannulle ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta niin, että silakoita tulee "nokisia".
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka