Tähän ruotsalaisklassikkoon on perinteisesti käytetty suolasilakoita, jotka oli tapana paistaa paljaalla, kuumalla liedellä. Nykyisin suolasilakoiden suosio on hiipumassa, eivätkä nykyajan liedet ole yhtä kuumia kuin edeltäjänsä. Nykyaikaistettu versio syntyy tuoreista silakoista ja karkeasta suolasta valurautapannulla. Tarjoa lisänä yrttivoita ja keitettyjä uusia perunoita.

4 annosta

  • 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
  • ½-1 dl karkeaa suolaa

Yrttivoi

  • 120g voita
  • 3/4 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Yrttivoi: Sekoita tilli ja pehmeä voi kauniin vihreäksi yrttivoiksi ja nosta kylmään.

2. Perkaa silakat, mutta jätä pää ja selkäruoto paikoilleen. Huuhtele silakat ja kääntele suolassa.

3. Kuumenna paistinpannu tai grillipannu niin kuumaksi, että pannulle pudotetut suolarakeet hypähtelevät. Nosta silakat pannulle ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta niin, että silakoita tulee "nokisia".

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa