Paneeratut silakat
Tämä on yksi kaikkien aikojen parhaimmista silakkaruoista! Maistuu hyvältä niin kuumana kuin kylmänäkin.
Neljälle
- 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600-700 g silakkafileitä
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl karkeita ruisjauhoja
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruunakoristeluun
- keitettyjä kuoriperunoita tarjoiluun
Valmistusohje
1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruodot paikoilleen.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele siihen munankeltuainen. Kääntele silakat mukaan kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
3. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot lautasella, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta silakat kermasta ja kääntele ne paneerauksessa.
4. Paista silakat voissa keskilämmöllä niin että molemmat puolet saavat kauniin paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden ja sitruunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"