Nokkospesto

Villiyrteistä valmistuu Marttojen ohjeella herkullinen pestokastike.

Ainekset

  • 1 l nokkosenlehtiä
  • vettä
  • 1 dl pinjan- tai auringon-
  • kukansiemeniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1½ dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus valko -tai mustapippuria

Valmistusohje

Kiehauta nokkoset vähässä vedessä. Huuhdo lehdet kylmällä vedellä ja purista vesi pois. Hienonna jäähtyneet lehdet, siemenet ja valkosipuli monitoimikoneessa. Lisää juusto ja öljy pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. keitetyn pastan tai salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!