Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihakeiton ei ole pakko seistä liedellä kolme tuntia saadakseen paljon makua, vaan sen voi tehdä lyhyemmässäkin ajassa. Mitä sanoisit, jos siihen menee vain tasan 20 minuuttia?

Neljälle

  • 250 g suikaloitua lehtipihviä
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 pala lanttua
  • 6 perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 ½ l lientä, (kana- tai vasikan-)
  • 2-3 rkl vasikanfondia
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • juustoraastetta
  • ranskankermaa
  • yrttejä

Valmistusohje

1. Suikaloi ja kuutioi liha ja vihannekset pieniksi. Mitä pienemmäksi paloittelet, sitä nopeammin keitto valmistuu. Vihannekset voit halutessasi suikaloida monitoimikoneessa.

2. Paista lihat suuressa kattilassa. Lisää vihannekset ja kaada päälle liemi. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja fondilla maun mukaan.

3. Tarjoile syvistä kulhoista, ripottele päälle juustoraastetta tai aseta päälle nokare ranskankermaa, koristele yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto