Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohralla täytettyä viiriäistä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!

Ainekset

  • Viiriäisiä

Ohratäyte

  • 1 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
  • pala porkkanaa
  • pala palsternakkaa
  • puolikas sipuli
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl vettä tai kanalientä

Valmistusohje

Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!

Keitä ohra kypsäksi vedessä tai kanaliemessä.

Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli ja persilja.

Ryöppää suolavedessä (1rkl suola/1 litra vettä) juures- ja sipulikuutiot.

Sekoita ohra ja kasvikset, mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä lintu.

Linnunkäsittely

Grilliin:

Avaa lintu kylkiluiden kohdalta ja käännä auki.

Poista reisiluut koivista.

Halutessasi voit poistaa rintalastan, jolloin lintu on lähes luuton!

Mausta tai marinoi grillaamista varten.

Täytettäväksi:

Poista rintalasta, selän luut ja reisiluut koivista.

Mausta ja täytä lintu.

Sido paistinarulla.

Kokonaisena:

Leikkaa viillot nilkkoihin ja paina liha alas.

Nahan ja lihan väliin voi laittaa esimerkiksi mauste-, yrtti- tai sitruunavoita.

Mausta lintu myös pinnalta!

Tuoreimmat aiheesta

Riista