Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!
Keitä ohra kypsäksi vedessä tai kanaliemessä.
Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli ja persilja.
Ryöppää suolavedessä (1rkl suola/1 litra vettä) juures- ja sipulikuutiot.
Sekoita ohra ja kasvikset, mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä lintu.
Linnunkäsittely
Grilliin:
Avaa lintu kylkiluiden kohdalta ja käännä auki.
Poista reisiluut koivista.
Halutessasi voit poistaa rintalastan, jolloin lintu on lähes luuton!
Mausta tai marinoi grillaamista varten.
Täytettäväksi:
Poista rintalasta, selän luut ja reisiluut koivista.
Mausta ja täytä lintu.
Sido paistinarulla.
Kokonaisena:
Leikkaa viillot nilkkoihin ja paina liha alas.
Nahan ja lihan väliin voi laittaa esimerkiksi mauste-, yrtti- tai sitruunavoita.
Mausta lintu myös pinnalta!