Ainekset

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ripaus sokeria
  • 1 sipuli
  • 450 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 50 g mustia oliiveja
  • oreganoa
  • persiljaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva 1 ½ dl:aan vettä ja anna seistä noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, lisää keskelle vesi (johon on sekoitettu hiiva) ja loput aineet vähitellen. Vaivaa tasaiseksi ja kohota kaksi tuntia liinan alla. Vaivaa uudelleen ja kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta leipä uunipellille ja vedä viiltoja päälle. Paista 10 minuuttia 220 asteessa. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia