Oliivileipä
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 dl haaleaa vettä
- 1 tl kuivahiivaa
- ripaus sokeria
- 1 sipuli
- 450 g vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- n. 50 g mustia oliiveja
- oreganoa
- persiljaa
Valmistusohje
Sekoita hiiva 1 ½ dl:aan vettä ja anna seistä noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, lisää keskelle vesi (johon on sekoitettu hiiva) ja loput aineet vähitellen. Vaivaa tasaiseksi ja kohota kaksi tuntia liinan alla. Vaivaa uudelleen ja kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta leipä uunipellille ja vedä viiltoja päälle. Paista 10 minuuttia 220 asteessa. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa