Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oluessa haudutettu riista-sienipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyinen riista-sienipata hautuu oluessa. Varaa pari tuntia aikaa herkullisen padan hauduttamiseen. Tämä resepti kannattaa pistää korvan taakse isänpäivää varten!

Ainekset

  • 1 dl pekonia suikaleina
  • 500 g paistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 dl hienonnettuja sieniä
  • 1 dl sinihomejuustoa
  • 2 dl omenamehua
  • 1 pullo olutta
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Ruskista pekoni suikaleet omassa rasvassa ja sen jälkeen paistikuutiot pekonin rasvassa. Käytä paistamiseen tarvittaessa öljyä. Laita lihat kattilaan tai uuninkestävään astiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Ruskista sipulit sekä sienet ja lisää joukkoon loput aineet. Hauduta kannen alla kypsäksi joko liedellä tai uunissa. Liha kypsyy raaka-kypsyydestä ja kuution koosta riippuen noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin.

Suurusta maissijauholla halutessasi. Tarjoa uuniperunoiden tai perunapyreen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata