Oluessa haudutettu riista-sienipata
Syksyinen riista-sienipata hautuu oluessa. Varaa pari tuntia aikaa herkullisen padan hauduttamiseen. Tämä resepti kannattaa pistää korvan taakse isänpäivää varten!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 dl pekonia suikaleina
- 500 g paistia kuutioina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 dl hienonnettuja sieniä
- 1 dl sinihomejuustoa
- 2 dl omenamehua
- 1 pullo olutta
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Ruskista pekoni suikaleet omassa rasvassa ja sen jälkeen paistikuutiot pekonin rasvassa. Käytä paistamiseen tarvittaessa öljyä. Laita lihat kattilaan tai uuninkestävään astiaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Ruskista sipulit sekä sienet ja lisää joukkoon loput aineet. Hauduta kannen alla kypsäksi joko liedellä tai uunissa. Liha kypsyy raaka-kypsyydestä ja kuution koosta riippuen noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin.
Suurusta maissijauholla halutessasi. Tarjoa uuniperunoiden tai perunapyreen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa