Papuja mausteisessa tomaattikastikkeessa
Tässä mausteinen ja tuoksuva papupata. Olemme käyttäneet mustasilmäpapuja sekä valkoisia ja mustia papuja, mutta voit myös käyttää vain yhtä papulajia. Käytä esikeitettyjä papuja, niin ruoka valmistuu nopeammin. Tarjoile papupata salaatin ja keitetyn riisin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 dl keitettyjä mustasilmä-, valkoisia ja mustia papuja
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl timjamia
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuori sipulit, hienonna yksi sipuli ja viipaloi toinen. Lämmitä öljy padassa ja lisää kaikki sipuli, anna kuullottua alhaisella lämmöllä 3-4 minuuttia.
2. Hienonna tomaatit ja sekoita ne pataan. Mausta chilijauheella, timjamilla ja korianterilla. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Lisää pavut, mausta sokerilla ja suolalla ja keitä vielä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa