Omenainen ryynirieska
Tämä rieska leivotaan suurimoista, jotka antavat leivälle mukavan jyväisen suutuntuman. Laita suurimot turpoamaan piimään ja paista seuraavana päivänä. Omenasose antaa rieskalle mukavan makeuden. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.
- Ruokavalio: Kevyt
Iso pellillinen
- 8 dl rasvatonta piimää (Gefilus)
- 3 dl Myllyn Paras Riisi+Ohra tai Kaura+Riisi suurimoita
- 1 dl omenasosetta tai omenaraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- ½ dl hiivaleipä- tai ohrajauhoja
- 2-3 rkl voisulaa tai margariinia
Valmistusohje
Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla n. 25 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku