Omenaleipäset

Raastettu omena taikinassa tekee leipäsistä mehukkaita ja maukkaita. Nämä maistuvat niin jälkiruokana kuin tee- tai kahvikupillisen kanssakin.

10-12 palaan

  • 1 omena
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl täysjyväspelttijauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • omenalastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta omena karkeasti. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää voi pieninä kuutioina ja nypi taikinaan.

2. Lisää muna ja omenaraaste, muotoile taikina nopeasti 12 litteäksi leipäseksi. Laita leivinpaperille pellille ja paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kauniin värisiä ja läpikypsiä.

3. Anna leipästen jäähtyä, tarjoile kermavaahdon ja omenalastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat