Omenaleipäset
Raastettu omena taikinassa tekee leipäsistä mehukkaita ja maukkaita. Nämä maistuvat niin jälkiruokana kuin tee- tai kahvikupillisen kanssakin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 1 omena
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl täysjyväspelttijauhoja
- ½ dl kidesokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl suolaa
- 75 g voita
- 1 kananmuna
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- omenalastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta omena karkeasti. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää voi pieninä kuutioina ja nypi taikinaan.
2. Lisää muna ja omenaraaste, muotoile taikina nopeasti 12 litteäksi leipäseksi. Laita leivinpaperille pellille ja paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kauniin värisiä ja läpikypsiä.
3. Anna leipästen jäähtyä, tarjoile kermavaahdon ja omenalastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka