Omenanyytit

Näitä kannattaa valmistaa syksyllä kun puutarhassa ja kaupoissa on maukkaita, kotimaisia omenoita.

Neljälle

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4 omenaa, ei liian kovia
  • 4 tl voita
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, mutta jätä pohjat ehjiksi.

3. Kaulitse taikina, ota siitä 10 cm leveitä neliöitä. Laita omena jokaiselle neliölle. Sekoita fariinisokeri, kaneli ja kardemumma, täytä omenat. Peitä täyte voinokareella.

4. Penslaa taikinan reunat munalla, nosta nurkat ylös ja painele taikina kiinni omenan päällä. Penslaa munalla. Ripottele päälle raesokeria ja laita nyytit leivinpaperille pellille.

5. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!