Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ryynimakkara sopii muuhunkin kuin paistinpannulla paistettavaksi. Perunat ovat kuitenkin perinteinen ja ehdoton lisuke. Jos haluat lautaselle hieman lisää väriä ja makua, voit täyttää makkaran ja tarjota lisänä keitettyjä vihanneksia.

4 annosta

  • 4 ryynimakkaraa

Täyte

  • ½ sipuli
  • ½ dl säilöttyjä punajuuria kuutioina
  • 1 suolakurkku
  • ½ omena
  • voita paistamiseen

Viipaleperunat

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1/4 purjo

Valmistusohje

1. Ryynimakkarat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa makkaroihin pitkittäin viilto ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Kuullota sipuli voissa. Lisää hienonnetun omenan joukkoon. Hienonna punajuuret ja suolakurkut ja sekoita sipuli-omenaseokseen. Lusikoi täyte makkaroiden päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

2. Viipaleperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jätä sitten valumaan. Sulata voi. Sekoita voisulaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää maito vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon purjoviipaleet ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi perunaviipaleet varovaisesti maitokastikkeeseen.

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara