1. Ryynimakkarat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa makkaroihin pitkittäin viilto ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Kuullota sipuli voissa. Lisää hienonnetun omenan joukkoon. Hienonna punajuuret ja suolakurkut ja sekoita sipuli-omenaseokseen. Lusikoi täyte makkaroiden päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
2. Viipaleperunat: Kuori ja viipaloi perunat. Keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jätä sitten valumaan. Sulata voi. Sekoita voisulaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Lisää maito vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon purjoviipaleet ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi perunaviipaleet varovaisesti maitokastikkeeseen.