Oranssi risotto
Bataatti ja porkkanat piristävät maukasta risottoa. Resepti Koto-ohjelmasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Tarvitset
- 4 dl risottoriisiä
- oliiviöljyä
- valkosipulin kynsi
- 2 kpl porkkanoita
- n.puolikas iso bataatti
- 5,5 dl kasvislientä (5,5dl vettä 1 kasvisliemikuutio tässä hieman ylimääräistä varmuudeksi)
- 1,5 dl parmesanjuustoraastetta
Valmistusohje
1. Tee kasvisliemi
2. Leikkaa porkkanat ja bataatti pieniksi rinkuloiksi ja kuutioiksi.
3. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja freesaa porkkanat ja bataatit kuultaviksi ja pehmeiksi. Siirrä ne sitten sivuun lautaselle odottamaan.
4. Lisää pannulle oliiviöljyä ja veitsellä murskattu valkosipulin kynsi. Kaada riisit pannulle ja anna niiden kuullottua.
5. Lisää sitten kasvislientä n. 1 dl kerrallaan antaen liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan satsin. Kun liemestä on lisätty n. ¾ , lisää riisin joukkoon kasvikset.
6. Lisää sekaan loput liemestä, anna imeytyä ja lisää viimeiseksi juustoraaste.
7. Tarjoile heti.
Vinkki: risoton kuuluu olla hieman vetelää ja tahmeaa. Risottoriisi on al dente, kun riisinjyvä on päältä pehmeä, mutta jyvän sisin on vielä sitkeä pureskeltaessa .
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"