Osso bucco milanese
Yksi pohjoisitalialaisen keittiön tyypillisimmistä ruoista on osso buco. Se tarjoillaan usein gremolatamausteen kera, jota ripotellaan ruoan päälle. Keitä mielellään riisiä sahramin kera ja tarjoile osso bucon kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg viipaloitua vasikanpotkaa luulla
- 125 g voita
- 1 keltasipuli
- 1 iso porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettavaksi
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 valkosipulinkynsi, puristettavaksi
- 1 rkl meiramia
- 3 kypsää tomaattia
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl häränlientä
Gremolata
- 2 sitruunaa
- 2 nippua lehtipersiljaa
- 5 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Rapsuta porkkana ja kuori juuriselleri, kuutioi ne pieneksi. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Puuteroi vasikanpalat vehnäjauhoilla, ruskista ne sitten voissa muutama viipale kerrallaan.
2. Sulata 75 g voita isossa padassa. Paista siinä sipuli, porkkana, juuriselleri ja hienonnettu valkosipuli. Kaada päälle viini ja anna kiehua kokoon. Lisää liemi, puolen sitruunan mehu, meirami ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaviipaleet. Anna kiehua hiljaa 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Purista mukaan vielä yksi valkosipulinkynsi. Keitä vielä 5 minuuttia.
3. Gremolata: Pese sitruunat ja raasta kuoresta ohut, keltainen osa. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita. Ripottele gremolata valmiin osso bucon päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku