Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettu vihannessalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihana lisäke melkein kaikelle grillatulle ruoalle. Uunissa paahtamalla kaikki vihannesten ja juuresten maut säilyvät.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 2 bataattia
  • 6 portobello-sientä
  • (tai 20 herkkusientä)
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi, sitten sauvoiksi. Leikkaa pois sienten jalat ja jaa hatut 8 "kakkuviipaleeseen". Penslaa sienet ja bataatit öljyllä, nosta uunipellille ja paahda uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä.

2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Penslaa paprikat öljyllä ja paahda uunissa kuoripuoli ylöspäin 10-12 minuuttia, kuoren täytyy olla mustatäpläinen. Ota paprikat uunista, laita kulhoon ja peitä hyvin tuorekelmulla. Nosta kulho jääkaappiin.

3. Kuori ja lohko sipulit, leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat 2 sentin kuutioiksi. Levitä sipulit, munakoisot ja kesäkurpitsat uunipellille, valuta päälle ½ dl öljyä ja sekoita. Paahda uunissa 8-10 minuuttia, jäähdytä. Ota paprikat esiin, vedä niistä kuoret ja paloittele paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita kaikki vihannekset, bataatit ja sienet keskenään isossa kulhossa. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti