Poronkäristystä ja juureksia

Tämä on kevyt ja villi pata, jonka voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle. Raastettu piparjuuri sopii hyvin tarjoiluun.

Yhdelle

  • 1 pieni palsternakka
  • 1 pala lanttua
  • 1 porkkana
  • 1 pieni keltasipuli
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1-2 dl vettä
  • n. 100 g pakastettua poronkäristystä
  • 3-4 katajanmarjaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi palsternakka ja lanttu. Viipaloi porkkana ja sipuli ohuesti.

2. Laita kaikki kasvikset pataan, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjoilla. Hauduta kannen alla, kunnes lanttu on pehmennyt.

3. Lisää puoliksi sulanut poronkäristys pataan 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja anna sen hautua mukana, kunnes pata on valmis. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!