Poronkäristystä ja juureksia
Tämä on kevyt ja villi pata, jonka voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle. Raastettu piparjuuri sopii hyvin tarjoiluun.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Yhdelle
- 1 pieni palsternakka
- 1 pala lanttua
- 1 porkkana
- 1 pieni keltasipuli
- ½ kasvisliemikuutio
- 1-2 dl vettä
- n. 100 g pakastettua poronkäristystä
- 3-4 katajanmarjaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi palsternakka ja lanttu. Viipaloi porkkana ja sipuli ohuesti.
2. Laita kaikki kasvikset pataan, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjoilla. Hauduta kannen alla, kunnes lanttu on pehmennyt.
3. Lisää puoliksi sulanut poronkäristys pataan 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja anna sen hautua mukana, kunnes pata on valmis. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan