Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettua lohta ja kasvispilahvia

Julkaistu 22.04.2013 10:06

22.4.2013.

Paahdettu lohi

  • 400 g lohifileetä
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 paprika

Kasvispilahvi

  • 5 dl basmatiriisiä huuhdeltuna
  • 7,5 dl kuumaa kasvislientä
  • 200 g salottisipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl chilitahnaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • lehtipersiljaa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Paahdettua lohta:

Kuori kasvikset ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita pannulle öljyä ja paista kasvikset hyvin kypsiksi. Käytä paistoöljy kasvispilahvin valmistamiseen. Lisää kasvikset lopuksi valmiiseen pilahviin. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja paahda lohipalat kuivalla pannulla kypsiksi.

Kasvispilahvi:

Kuullota sipulit. Lisää riisi sekä chilitahna ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Sekoita hyvin ja peitä kattila kannella ja anna hautua noin 6 minuuttia. Lisää voi, sitruunamehu ja lehtipersilja.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee