Paahdettua lohta ja kasvispilahvia
22.4.2013.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Paahdettu lohi
- 400 g lohifileetä
- 1 purjo
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 paprika
Kasvispilahvi
- 5 dl basmatiriisiä huuhdeltuna
- 7,5 dl kuumaa kasvislientä
- 200 g salottisipuli
- 1 valkosipuli
- 1 tl chilitahnaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- 50 g voita
- lehtipersiljaa
- sitruunamehua
Valmistusohje
Paahdettua lohta:
Kuori kasvikset ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita pannulle öljyä ja paista kasvikset hyvin kypsiksi. Käytä paistoöljy kasvispilahvin valmistamiseen. Lisää kasvikset lopuksi valmiiseen pilahviin. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja paahda lohipalat kuivalla pannulla kypsiksi.
Kasvispilahvi:
Kuullota sipulit. Lisää riisi sekä chilitahna ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Sekoita hyvin ja peitä kattila kannella ja anna hautua noin 6 minuuttia. Lisää voi, sitruunamehu ja lehtipersilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku