Venäläinen lohikeitto kapriksen kera

Alkuperäisreseptissä keitetään kalan pää, selkäruoto jne. ja otetaan lihahippuset talteen keittoon. Nykyään teemme sopan lohifileestä.

Neljälle

  • 500 g lohifileetä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 pieni juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 1/4 l kalalientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl kapriksia
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • tilliä
  • 3 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja raasta selleri karkeasti. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuullota porkkanaa, purjoa, selleriä ja sipulia voissa tilavassa padassa. Kaada päälle kalaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree sekä viini. Keitä muutama minuutti.

3. Lisää lohipalat, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kapriksilla ja suolalla. Kiehauta ja anna poreilla sen aikaa, että lohi on kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.