Venäläinen lohikeitto kapriksen kera
Alkuperäisreseptissä keitetään kalan pää, selkäruoto jne. ja otetaan lihahippuset talteen keittoon. Nykyään teemme sopan lohifileestä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g lohifileetä
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 1 pieni juuriselleri
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 1/4 l kalalientä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl kapriksia
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- tilliä
- 3 dl smetanaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori porkkana ja kuutioi se pieneksi. Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja raasta selleri karkeasti. Kuori ja silppua sipuli.
2. Kuullota porkkanaa, purjoa, selleriä ja sipulia voissa tilavassa padassa. Kaada päälle kalaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipyree sekä viini. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää lohipalat, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta kapriksilla ja suolalla. Kiehauta ja anna poreilla sen aikaa, että lohi on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa