Sahramilla maustettu katkarapurisotto
Sami Garamin katkarapurisotto saa eksoottisen säväyksen sahramista ja cayennepippurista. Näppärä risotto sopii arkiruoaksi, mutta istuu myös juhlavampaan ateriaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 400 g katkarapuja
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 g sahramia
- 0,5 tl cayennepippuria
- 3 dl valkoviiniä
- 50 g parmesaania
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl ranskankermaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuullota silputtu sipuli ja viipaloitu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota edelleen. Kaada valkoviini mukaan ja mausta cayennepippurilla sekä sahramilla. Hauduta hiljalleen, lisäillen vettä pienissä erissä.
Kun riisi on kypsää, lisää risottoon reilusti jauhettua parmesania, pilkotut tomaatit ja ranskankerma. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi sulatetut katkaravut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"