Päärynätorttu rommilla
Tämän maukkaan tortun voi tehdä myös omenista tai muista hedelmistä. Torttu on parhaimmillaan haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera. Aloita valmistus hyvissä ajoin - taikinan pitää levätä viileässä tunnin ajan. Jos jälkiruokapöydässä on lapsia, jätä rommi pois.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 pieni kananmuna
- 4 kypsää päärynää
- vastapuristettua sitruunamehua
- 250 g karkeaksi raastettua mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- ½ rkl rommia
- aprikoosimarmeladia voiteluun
Valmistusohje
1. Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Riko kananmuna ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Anna levätä muovipussissa ainakin tunnin ajan. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä se irtoreunaiseen halkaisijaltaan noin 23-senttiseen piirakkavuokaan. Painele taikina huolellisesti myös vuoan reunojen ympäri ja pistele haarukalla pohja. Pane vuoka viileään.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Laske päärynänpuolikkaat kiehuvaan, sitruunamehulla maustettuun veteen. Hauduta pari minuuttia ja anna päärynöiden sen jälkeen kuivua kunnolla. Vatkaa mantelimassasta, kananmunista ja rommista ilmava seos tortun täytteeksi.
3. Asettele päärynänpuolikkaat joko sellaisinaan tai ohuiksi viipaloituina torttupohjan päälle ja valuta täyte päärynänpuolikkaiden ympärille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuutin ajan. Päärynöiden tulee olla pehmeitä, täytteen jähmettynyttä ja pinnan kauniin kullanruskea. Sivele torttu marmeladilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku