Talon paella
Tämän paellan keittoaika on noin 40 minuuttia. Sen voi valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Ihanaa kutsuruokaa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa katkarapua
- 4 keisarihummeria
- 12 simpukkaa
- 200 g mustekalaa
- 400 g kanaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 ¼ g sahramia
- 2 dl tomaattimurskaa
- 200 g leikkopapuja (härkäpapuja)
- 1 dl oliiviöljyä
- 500 g riisiä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- 5 dl lientä
Valmistusohje
1. Paloittele mustekala pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pavut. Hienonna kananliha. Kuumenna oliiviöljy suuressa padassa. Ruskista katkarapuja ja keisarirapuja muutama minuutti, nosta ne pannulta. Lisää simpukat pannuun ja paista, kunnes ne avautuvat. Nosta ne pannulta.
2. Ruskista kana pannussa öljyssä, lisää mustekala. Ruskista n. 3-4 minuuttia. Lisää pavut ja paista 2 minuuttia. Tee seoksen keskelle aukko ja lisää tomaattimurska. Kun tomaatit alkavat tummua, lisää valkosipuli ja paprikajauhe. Kaada päälle lientä niin että ainekset peittyvät, mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
3. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää riisi ja sahrami. Sekoita niin että riisi levittyy tasaisesti. Lisää lämpöä, niin että riisi saa kiehua kunnolla. Kun neste on imeytynyt, noin 20 minuutin kuluttua, paella on valmis. Anna sen levätä muutama minuutti. Koristele katkaravuilla, simpukoilla ja keisarihummereilla kun tarjoilet paellan lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä