Talon paella

Tämän paellan keittoaika on noin 40 minuuttia. Sen voi valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Ihanaa kutsuruokaa!

Neljälle

  • 4 isoa katkarapua
  • 4 keisarihummeria
  • 12 simpukkaa
  • 200 g mustekalaa
  • 400 g kanaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 ¼ g sahramia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 200 g leikkopapuja (härkäpapuja)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 500 g riisiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 5 dl lientä

Valmistusohje

1. Paloittele mustekala pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pavut. Hienonna kananliha. Kuumenna oliiviöljy suuressa padassa. Ruskista katkarapuja ja keisarirapuja muutama minuutti, nosta ne pannulta. Lisää simpukat pannuun ja paista, kunnes ne avautuvat. Nosta ne pannulta.

2. Ruskista kana pannussa öljyssä, lisää mustekala. Ruskista n. 3-4 minuuttia. Lisää pavut ja paista 2 minuuttia. Tee seoksen keskelle aukko ja lisää tomaattimurska. Kun tomaatit alkavat tummua, lisää valkosipuli ja paprikajauhe. Kaada päälle lientä niin että ainekset peittyvät, mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

3. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää riisi ja sahrami. Sekoita niin että riisi levittyy tasaisesti. Lisää lämpöä, niin että riisi saa kiehua kunnolla. Kun neste on imeytynyt, noin 20 minuutin kuluttua, paella on valmis. Anna sen levätä muutama minuutti. Koristele katkaravuilla, simpukoilla ja keisarihummereilla kun tarjoilet paellan lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.