Pähkinäleivokset
Pakastetun voitaikinan avulla nämä maukkaat ja pienet kahvileivät on helppo valmistaa nopeasti – hyvä pelastus kun saat odottamattomia vieraita.
10-12 kpl
- 3 pakastettua voitaikinalevyä
Täyte
- 100 g rouhittua hasselpähkinää
- 1 dl kidesokeria
- 2 munanvalkuaista
Koristeluun
- 1 munanvalkuainen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä 15 minuuttia. Huuhdo uunipelti kylmällä vedellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita pähkinärouhe, sokeri ja valkuaiset taikinaksi.
3. Laita voitaikinalevyt riviin ja kiinnitä kapeammat päät toisiinsa munanvalkuaisen avulla. Kaulitse taikina 15 cm leveäksi. Laita täyte keskelle pitkäksi ”tangoksi”. Käännä taikinan reunat molemmilta puolilta keskelle niin että saat rullan.
4. Käännä rulla sauma alaspäin ja paloittele 4 cm leveiksi paloiksi. Laita palat pellille, penslaa ne valkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka