Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastetun voitaikinan avulla nämä maukkaat ja pienet kahvileivät on helppo valmistaa nopeasti – hyvä pelastus kun saat odottamattomia vieraita.

10-12 kpl

  • 3 pakastettua voitaikinalevyä

Täyte

  • 100 g rouhittua hasselpähkinää
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 munanvalkuaista

Koristeluun

  • 1 munanvalkuainen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä 15 minuuttia. Huuhdo uunipelti kylmällä vedellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita pähkinärouhe, sokeri ja valkuaiset taikinaksi.

3. Laita voitaikinalevyt riviin ja kiinnitä kapeammat päät toisiinsa munanvalkuaisen avulla. Kaulitse taikina 15 cm leveäksi. Laita täyte keskelle pitkäksi ”tangoksi”. Käännä taikinan reunat molemmilta puolilta keskelle niin että saat rullan.

4. Käännä rulla sauma alaspäin ja paloittele 4 cm leveiksi paloiksi. Laita palat pellille, penslaa ne valkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset