Pähkinäöljyllä maustettu endiivisalaatti
Eksoottinen endiivisalaatti maustetaan pähkinäöljyllä. Henri Alénin reseptillä valmistuvaa herkkua voi tarjoilla lisäkkeenä tai alkuruokana. Henri itse yhdistää maukkaan salaatin katkarapuomelettiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 endiiviä
- 1 punasikuri
- 0,5 dl saksanpähkinärouhetta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- tilkka juoksevaa hunajaa
- 2 tl pähkinäöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa endiiveistä ja punasikureista kanta pois ja poista uloimmat lehdet. Leikkaa salaatit pituussuunnassa paloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja lisää joukkoon loput raaka-aineet. Sekoita hyvin ja tarjoile heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku