Pähkinöillä ja vaahterasiirapilla aateloidut broilerifileet

Tämän aterian suunnittelu on aloitettava hyvissä ajoin: chutney pitää tehdä jo päivää aiemmin, ja sitä ennen chutneyhin tulevien aprikoosien on oltava liossa yön yli.

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa nahkoineen
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 ½ dl vaahterasirappia
  • 100 g pekaanipähkinöitä (tai saksan-)

Chutney

  • 125 g kuivattuja aprikooseja
  • 125 fariinisokeria
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 3 chiliä
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Liota kuivattuja aprikooseja vedessä yön yli. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä. Kuori inkivääri ja hienonna 1 rkl pieneksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot pieneksi. Lisää aprikoosikeitokseen fariini, inkivääri- ja chilisilppu, suola ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia. Kaada puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin. Pane jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista broilerin rintapaloja voissa pannulla kauniin värisiksi. Lado voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, jälkikypsytä uunissa 8 minuuttia.

3. Murskaa pekaanipähkinät karkeasti. Laita pähkinämurska vaahterasiirapin kanssa kasariin. Kuumena kiehuvaksi ja hauduta hiljaa 3 minuuttia. Sekoittele. Kaada siirappi-pähkinäseos broilerinpaloille ja paista vielä 2-3 minuuttia. Tarjoile chutneyn kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.