Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua madetta punajuuripaistoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alén loihtii perinteisestä mateesta nykypäivän herkun. Paistetun mateen kanssa maistuu kapriksilla maustettu punajuuripaistos.

Ainekset

  • 700 g madefileetä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 isoa punajuurta keitettynä
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 2 tl kapriksia
  • 0,5 dl oliivia renkaina
  • noin 3 rkl voita
  • nippu persiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Leikkaa madefilee noin peukalon paksuisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne ruisjauhoissa ja paista pannulla nopeasti voissa kypsiksi.

Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa voissa. Lisää mukaan sitruunanmehu, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala