Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua pekonia sipulikastikkeen ja puolukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruokalajissa varsinkin kastike säväyttää. Kun sen valmistaa huolellisesti, siitä tulee kulinaarinen täysosuma.

Neljälle

  • 600 g pekonia

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita, puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli. Paista puolet sipulista voissa. Kaada maito pataan ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa kuumennettaessa ja seoksen kiehuessa, keitä n. 5 minuuttia. Lisää raaka ja ruskistettu sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi pekoni. Paista kuumassa pannussa. Tarjoile kastike ja pekoni keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat