Sisäfileepihvejä
Tämän reseptin vaikein osa on sipulien leikkaaminen. Kyllä, näin on. Sipulikyyneleiden jälkeen ollaankin jo reseptin puolessa välissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4x225g sisäfileepihviä
- 2 isoa sipulia ohuesti viipaloituna
- 1,2dl neitsytoliiviöljyä
- 2,4dl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Tämä on ravintolatason ruokaa, mutta italialaisen ruuan voima onkin sen yksinkertaisuudessa.
- Kuumenna 5 teelusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää sipulit mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin kymmenen minuuttia tai kunnes sipulit ovat kullankeltaisia ja karamellisoituneita. Jos pannu alkaa kuivua, lisää hiukan vettä tai aseta pannu hetkeksi sivummalle.
- Laita jäljelle jäänyt oliiviöljy toiselle paistinpannulle. Kuumenna pannu. Lisää pihvit pannulle, kun öljy on kuumaa. Paista pihvejä molemmilta puolin noin puoli minuuttia ja käännä ainoastaan kerran.
- Lisää balsamiviinietiikka pihveihin. Näin pihvit saavat makua ja samalla kastikkeen.
- Asettele karamellisoituneet sipulit pihvien päälle ja anna olla pannulla vielä muutama sekunti.
Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku