Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sisäfileepihvejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän reseptin vaikein osa on sipulien leikkaaminen. Kyllä, näin on. Sipulikyyneleiden jälkeen ollaankin jo reseptin puolessa välissä.

4 hengelle

  • 4x225g sisäfileepihviä
  • 2 isoa sipulia ohuesti viipaloituna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • 2,4dl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Tämä on ravintolatason ruokaa, mutta italialaisen ruuan voima onkin sen yksinkertaisuudessa.

- Kuumenna 5 teelusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää sipulit mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin kymmenen minuuttia tai kunnes sipulit ovat kullankeltaisia ja karamellisoituneita. Jos pannu alkaa kuivua, lisää hiukan vettä tai aseta pannu hetkeksi sivummalle.

- Laita jäljelle jäänyt oliiviöljy toiselle paistinpannulle. Kuumenna pannu. Lisää pihvit pannulle, kun öljy on kuumaa. Paista pihvejä molemmilta puolin noin puoli minuuttia ja käännä ainoastaan kerran.

- Lisää balsamiviinietiikka pihveihin. Näin pihvit saavat makua ja samalla kastikkeen.

- Asettele karamellisoituneet sipulit pihvien päälle ja anna olla pannulla vielä muutama sekunti.

Tarjoile kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi