Paistettua salviaa ja anjovista
Salvia-anjovisfritti uppopaistetaan ja maustetaan suolalla.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 hengelle
- neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
- 12 anjovisfilettä
- 24 suurta salvianlehteä
- 1 muna
- jauhoja leivittämiseen
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Tee kahdesta salvianlehdestä ja yhdestä anjovisfileestä ”voileipä”.
- Dippaa täytetyt salvianlehdet munassa ja leivitä jauhoissa.
- Upota täytetyt lehdet varovasti kuumaan öljyyn ja anna paistua, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Nosta lehdet talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.
- Ripottele kuumille lehdille suolaa.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi