Haukikyljykset ja anjovis-ruohosipulikastike

Tavallisuudesta poikkeava tapa tarjota haukea on leikata siitä kyljyksiä. Tässä haukikyljykset saavat seurakseen herkullisen kastikkeen.

Neljälle

  • 1 kg haukikyljyksiä
  • sulaa ja valkopippuria
  • 100 g voita

Kastike

  • 3 dl kermaa
  • 4 rkl ruohosipulisilppua
  • 110 g anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna ruohosipulit. Silppua anjovisfileet. Kiehauta kerma kasarissa ja anna sen kiehua kokoon 3-4 minuuttia. Mausta kerma suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu sekä anjovissilppu. Pidä kastike lämpimänä.

2. Mausta haukikyljykset suolalla ja pippurilla. Sulata voi korkealaitaisessa pannussa. Laita kalapalat pannuun ja anna porista voissa 7-8 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset pannulta ja siivilöi voi pannulta kastikkeeseen.

3. Lusikoi kastiketta lämpimille,syville lautasille. Nosta kalakyljykset kastikkeen päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!