Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukikyljykset ja anjovis-ruohosipulikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallisuudesta poikkeava tapa tarjota haukea on leikata siitä kyljyksiä. Tässä haukikyljykset saavat seurakseen herkullisen kastikkeen.

Neljälle

  • 1 kg haukikyljyksiä
  • sulaa ja valkopippuria
  • 100 g voita

Kastike

  • 3 dl kermaa
  • 4 rkl ruohosipulisilppua
  • 110 g anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna ruohosipulit. Silppua anjovisfileet. Kiehauta kerma kasarissa ja anna sen kiehua kokoon 3-4 minuuttia. Mausta kerma suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu sekä anjovissilppu. Pidä kastike lämpimänä.

2. Mausta haukikyljykset suolalla ja pippurilla. Sulata voi korkealaitaisessa pannussa. Laita kalapalat pannuun ja anna porista voissa 7-8 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset pannulta ja siivilöi voi pannulta kastikkeeseen.

3. Lusikoi kastiketta lämpimille,syville lautasille. Nosta kalakyljykset kastikkeen päälle ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala