Paistetut riekonrinnat
Riekonrintojen laitto vaatii huolellisuutta. Ne paistetaan varovasti voissa ja sitten jälkipaistetaan uunissa. Ole tarkkana aikojen kanssa! Liha tarjoillaan punaisenrosana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 8 luutonta riekonrintaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 2 tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Mausta riekonrinnat suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla keskilämmöllä, niin että niihin tulee paistopinta.
2. Nosta riekonrinnat voideltuun uunivuokaan ja pane ne jälkipaistumaan uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Rintalihojen sisälämpötilan pitää olla 65 astetta.
3. Sivele rinnat soijalla juuri ennen kuin ne ovat kypsiä. Anna lihojen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka