Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut riekonrinnat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riekonrintojen laitto vaatii huolellisuutta. Ne paistetaan varovasti voissa ja sitten jälkipaistetaan uunissa. Ole tarkkana aikojen kanssa! Liha tarjoillaan punaisenrosana.

Neljälle

  • 8 luutonta riekonrintaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Mausta riekonrinnat suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla keskilämmöllä, niin että niihin tulee paistopinta.

2. Nosta riekonrinnat voideltuun uunivuokaan ja pane ne jälkipaistumaan uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Rintalihojen sisälämpötilan pitää olla 65 astetta.

3. Sivele rinnat soijalla juuri ennen kuin ne ovat kypsiä. Anna lihojen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Riista