Raakaperunaohukaiset pekonin kera

Tee molempien käsien peukaloista ja etusormista ympyrä. Siinä saat klassisen raakaperunaohukaisen mitan.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 600 g pekonia
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Mausta ripauksella suolaa. Paista pekonit rapeiksi, nopeasti kuumassa pannussa. Pidä lämpimänä.

2. Alenna lämpöä. Laita pannuun perunaraastetta ja litistä. Paista pekoninrasvassa ja voissa, kunnes ohukaiset ovat hieman rapeita reunoilta.

3. Käännä varovaisesti leveällä paistinlastalla ja paista toiselta puolelta. Tarjoile raakaperunaohukaiset heti pekonin ja puolukoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.