Raakaperunaohukaiset pekonin kera
Tee molempien käsien peukaloista ja etusormista ympyrä. Siinä saat klassisen raakaperunaohukaisen mitan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 600 g pekonia
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Mausta ripauksella suolaa. Paista pekonit rapeiksi, nopeasti kuumassa pannussa. Pidä lämpimänä.
2. Alenna lämpöä. Laita pannuun perunaraastetta ja litistä. Paista pekoninrasvassa ja voissa, kunnes ohukaiset ovat hieman rapeita reunoilta.
3. Käännä varovaisesti leveällä paistinlastalla ja paista toiselta puolelta. Tarjoile raakaperunaohukaiset heti pekonin ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku