Palttu
Julkaistu
Ainoa sopiva juoma paltun kera on kylmä maito.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 tl suolaa
- 1 l vehnäjauhoja
- 200 g pekonia
- 4 l kiehuvaa vettä
- 2 rkl suolaa
Tarjoiluun
- voisulaa
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta raa'at perunat. Työstä perunaraaste, suola ja vehnäjauhot löysäksi taikinaksi, muotoile siitä palloja käsin. Kasta kädet kylmään veteen niin taikina ei tartu käsiin niin helposti.
2. Paloittele pekoni, tee jokaiseen palloon syvennys ja laita n. 1 rkl pekonikuutioita jokaiseen, sulje syvennys ja litistä pallo. Laita paltut kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna kiehua n. 1 tunti.
3. Tarjoile paltut puolukkahillon ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka