Täytetyt lounassämpylät
Nämä maukkaat lounassämpylät ovat kuin piirakoita. Ne pitää syödä vastapaistettuina salaatin kera. Jos pakastat ne, ne voidaan lämmittää mikrossa.
12 kpl
- 25 g hiivaa
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl grahamjauhoja
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- 2 dl keitettyä kalaa tai kinkkua
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Liuota hiiva veteen, työstä mukaan suola ja jauhot notkeaksi taikinaksi. Kohota 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse 2 levyä ja ota molemmista 6 ruutua taikinapyörällä.
3. Sekoita täyte. Levitä täyte taikinaruuduille. Käännä kulmat keskelle ja muotoile pyöreä sämpylä, laita sämpylät sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Kohota 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Pakasta ne sämpylät, joita et syö heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku