Tacopaneroitu kalafilee

Kalafileen paneeraus on erittäin helppoa. Tässä olemme vaihtaneet korppujauhot murskattuihin tacokuoriin. Tarjoile tsatsikin kanssa, johon voi kastaa vihanneksia ja kalaa.

Neljälle

  • 600 g pakastettua kalafileetä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ murskattu tacokuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • ½ lavakurkku
  • 2 porkkanaa
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sulata kala puoliksi, suikaloi fileet. Murskaa tacokuoret hienoksi. Voit murskata ne morttelilla tai esimerkiksi tehosekoittimessa.

2. Kaada tacomurut syvälle lautaselle. Kaada jauhot toiselle lautaselle ja vatkaa munat kolmannella lautasella. Kasta kalafileepalat ensin jauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeiseksi tacomuruihin (tai halutessasi korppujauhoihin). Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna yhtä paljon voita ja öljyä syvässä paistinpannussa, rasvaa pitää olla runsaasti. Paista/friteeraa kalapalat kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin – tämä käy nopeasti! Valuta talouspaperilla. Vinkki: Vaihda tacokuoret cornflakeseihin tai kookoshiutaleisiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!