Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tacopaneroitu kalafilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileen paneeraus on erittäin helppoa. Tässä olemme vaihtaneet korppujauhot murskattuihin tacokuoriin. Tarjoile tsatsikin kanssa, johon voi kastaa vihanneksia ja kalaa.

Neljälle

  • 600 g pakastettua kalafileetä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ murskattu tacokuori
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • ½ lavakurkku
  • 2 porkkanaa
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sulata kala puoliksi, suikaloi fileet. Murskaa tacokuoret hienoksi. Voit murskata ne morttelilla tai esimerkiksi tehosekoittimessa.

2. Kaada tacomurut syvälle lautaselle. Kaada jauhot toiselle lautaselle ja vatkaa munat kolmannella lautasella. Kasta kalafileepalat ensin jauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeiseksi tacomuruihin (tai halutessasi korppujauhoihin). Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna yhtä paljon voita ja öljyä syvässä paistinpannussa, rasvaa pitää olla runsaasti. Paista/friteeraa kalapalat kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin – tämä käy nopeasti! Valuta talouspaperilla. Vinkki: Vaihda tacokuoret cornflakeseihin tai kookoshiutaleisiin.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee