Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paperissa paistettu silli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sillin hieman erikoisempi paistamistapa on kääriä se voipaperiin. Paketissa sillin ja tillin aromit muhivat herkulliseksi kokonaisuudeksi. Paistamisen aikana paketti turpoaa hauskaksi palloksi. Voi korostaa kalan hienoa makua. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita. Sillin voi korvata lohella tai säilyketonnikalalla.

4 annosta

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 2 sipulia
  • 4 rkl voita
  • 4 isoa voipaperiarkkia
  • 1 dl tilliä
  • 1 valkuainen
  • 1 dl ruokaöljyä
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä kahdessa ruokalusikallisessa voita alhaisella lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa. Silppua tilli. Taita voipaperiarkit kaksinkerroin ja voitele keskikohta lopulla voilla. Aseta yksi filee jokaiselle voipaperille. Levitä sillin päälle sipulia ja tilliä.

2. Vatkaa valkuainen kevyesti ja voitele kaksinkertaisen arkin "avoimet" sivut. Taita arkit niin että silli jää puolikuun muotoiseen pakettiin.

3. Kuumenna kaksi paistinpannua, kaada niille öljyä ja lisää sillipaketit, kaksi kuhunkin pannuun. Paista vain toiselta puolelta ja valele paketteja öljyllä usean kerran niin että paperi ruskistuu ja pullistuu ilmapallon lailla.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala