Peppen lihapullat
Jokaisella italialaisella keittiöllä ja äidillä on oma versionsa tästä klassikkoreseptistä.
6-8 hengelle
- 1/2 kuppia pinjansiemeniä
- 1/2 kuppia rusinoita
- 500g naudanlihaa
- 500g sianlihaa
- nippu italialaista persiljaa, hyvin silputtuna
- 4 basilikanlehteä, hyvin silputtuna
- 2 munaa
- 80g italialaista leipää, kannikka poistettuna
- 1 kuppi maitoa
- 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni sipuli, pilkottuna
- 4 kuppia tomaattisosetta
- 1 kuppi viiniä
Valmistusohje
Davidistä on hauska tehdä lihapullia oman äidin tapaan. Se tarkoittaa, että jauhelihaan lisätään rusinoita ja pinjansiemeniä.
Tee näin:
- Sekoita kulhossa jauhelihat, rusinat, siemenet, persilja, basilika, parmesaanijuusto, suola ja pippuri.
- Imeytä kupillinen maitoa leipään ja poista yli jäänyt maito puristamalla leipää käsin.
- Riko leipä pieniksi palasiksi kulhoon.
- Lisää munat ja sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteinäisiksi
- Pyöritä taikunasta golfpallon kokoisia palloja.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista sipuleita kunnes ne kuullottuvat.
- Lisää punaviini ja tomaattisose ja kiehauta seos.
- Lisää lihapullat pannulle ja annan paistua keskilämmöllä 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"