Peppen lihapullat

Jokaisella italialaisella keittiöllä ja äidillä on oma versionsa tästä klassikkoreseptistä.

6-8 hengelle

  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 500g naudanlihaa
  • 500g sianlihaa
  • nippu italialaista persiljaa, hyvin silputtuna
  • 4 basilikanlehteä, hyvin silputtuna
  • 2 munaa
  • 80g italialaista leipää, kannikka poistettuna
  • 1 kuppi maitoa
  • 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli, pilkottuna
  • 4 kuppia tomaattisosetta
  • 1 kuppi viiniä

Valmistusohje

Davidistä on hauska tehdä lihapullia oman äidin tapaan. Se tarkoittaa, että jauhelihaan lisätään rusinoita ja pinjansiemeniä.

Tee näin:

- Sekoita kulhossa jauhelihat, rusinat, siemenet, persilja, basilika, parmesaanijuusto, suola ja pippuri.

- Imeytä kupillinen maitoa leipään ja poista yli jäänyt maito puristamalla leipää käsin.

- Riko leipä pieniksi palasiksi kulhoon.

- Lisää munat ja sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteinäisiksi

- Pyöritä taikunasta golfpallon kokoisia palloja.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista sipuleita kunnes ne kuullottuvat.

- Lisää punaviini ja tomaattisose ja kiehauta seos.

- Lisää lihapullat pannulle ja annan paistua keskilämmöllä 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat