Punainen papukeitto
Julkaistu
Tämä keitto on todellista kasvissyöjän pikaruokaa. Soseuta pavut tehosekoittimella. Keittoa ei tarvitse edes kiehauttaa, sillä se maistuu yhtä hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 prk punaisia papuja
- 8 dl kasvislientä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- ½ punasipuli
- 4 rkl kermaviiliä
- tuoretta timjamia tai oreganoa
Valmistusohje
1. Soseuta pavut tehosekoittimella ja laimenna sose keitoksi kasvisliemellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
2. Mausta keitto oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla sekä suolalla ja pippurilla. Koristele punasipulisuikaleilla, kermaviilillä ja tuoreella timjamilla tai oreganolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"