Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Musta papukeitto Kuubasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rommitilkalla ja juustokuminalla maustettu musta, kuubalainen papukeitto on erittäin hienostunut. Tarjoile dramaattisen tumma soppa suurilta, syviltä lautasilta, koristele hienonnetulla, kovaksikeitetyllä kananmunalla ja hienonnetulla salaattisipulilla.

Kahdeksalle

  • 2 ¾ dl hienonnettua keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 450 g kuivattuja mustapapuja
  • 8 ½ dl lihalientä
  • 8 ½ dl vettä
  • 2 ¾ dl savukinkkua
  • 2 ¾ dl vihreää paprika
  • 1 iso tomaatti
  • ¾ dl tummaa rommia
  • 1 ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 ½ tl oreganoa

Koristeluun

  • 4 kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 1 hienonnettu salaattisipuli

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi ja hienonna kinkku. Poista siemenet paprikasta ja kuutioi pieniksi paloiksi. Kuutio tomaatti.

2. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi öljyssä ilman että ne saavat väriä. Lisää pavut, lihaliemi, vesi, kinkku, paprika, tomaatti, rommi, juustokumina ja oregano. Keitä kovalla lämmöllä 2 minuuttia.

3. Alenna lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen n. 2 tuntia kunnes pavut ovat pehmenneet. Hienonna keitetty kananmuna ja salaattisipuli, koristele keitto ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto