Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkopapukeittoa ja basilikaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile maukas valkopapukeitto yhdessä peston ja kokonaisten valkopapujen kanssa.

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl öljyä
  • 500 g kuivattuja valkopapuja, yön yli liotettuna
  • tai 1,6 kg valkopapuja tölkistä
  • 2,5 l kana- tai kasvislientä
  • 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta

Valmistusohje

1. Paloittele sipuli karkeiksi paloiksi. Pilko selleri.

2. Kuumenna öljykattilassa ja lisää sipuli. murskatut valkosipulinkynnet, laakerinlehdet, selleri ja timjami.

3. Freesaa aineksia kattilassa 15 minuutin ajan.

4. Ota muutama lusikallinen papuja sivuun koristelua varten. Lisää loput pavut kattilaan. Huom. jos käytät tölkkipapuja, kannattaa käyttää myös papujen liemi, jossa on paljon makuaineita itse pavuista.

5. Lisää joukkoon kana- tai kasvisliemi sekä suola.

6. Keitä miedolla lämmöllä papujen koosta riippuen noin tunnin verran, kunnes pavut ovat kauttaaltaan pehmenneitä. Tölkkipapuja käytettäessä riittää 30 minuuttia. Huom. papujen pitää olla täysin pehmenneitä, jotta keiton rakenteesta ja mausta tulee pehmeitä.

7. Lisää joukkoon Alpro soya -ruoanlaittovalmiste.

8. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Voit soseuttaa keiton oman makusi mukaan joko karkeaksi tai täysin samettiseksi.

9.Tarjoile kokonaisten valkopapujen ja peston kanssa, voit käyttää valmispestoa tai tehdä itse alla olevan ohjeen mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto