Papupataa ja basmatiriisiä

Tällä papupadalla on intialaiset juuret. Hieman juustokuminaa, currya ja kardemummaa antavat ihanaa tuoksua ja makua tälle nopeasti valmistuvalle padalle. Kannattaa kokeilla myös nopeasti paistuvia omenalohkoja – ne sopivat mainiosti padan kanssa. Padasta saa tulisemman lisäämällä hieman hienonnettua chiliä tai sambalia.

Neljälle

  • 4 annosta basmatiriisiä
  • 1 prk punaisia kidneypapuja
  • 250 g pakastettuja vihreitä herneitä
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • voita tai öljyä
  • ½ tl currya
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kardemummaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 tl sambal oelekia tai hienonnettua chiliä

Chutneyomenat

  • 2 omenaa
  • 1 dl chutneyta
  • voita

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne öljyssä tai voissa mausteiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit, lisää pataan.

2. Alenna lämpöä ja anna kaiken porista kunnes sipulit ja paprika ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä tai lientä. Myös papupurkin lientä voi käyttää. Lisää herneet ja pavut, keitä pataa vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Chutneyomenat: Kuori ja lohko omenat. Paista niitä pari minuuttia voissa, lisää chutney. Tarjoile lämpiminä padan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!