Papusalsa grillipihveille

Appelsiininmakuinen salsa sopii grilliruokien rinnalle, olkoon grillipihvi, hampurilaispihvi tai vaikkapa kasvispihvi, leivän kera, sämpylän välissä tai ilman.

4 hengelle

  • 4 grillipihviä, kasvispihviä tms.
  • 3 rkl grilliöljyä

Salsa

  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 appelsiini
  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1/2 punainen chili
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta mustapippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Salsa: Kuori ja silppua sipuli. Kuori appelsiini, leikkaa viipaleet kalvottomiksi ja paloittele viiipaleet. Halkaise chili kahtia, raaputa siemenet pois ja silppua puolikas. Sekoita keskenään appelsiini, sipuli, pavut ja chili. Ripottele päälle suola ja sokeri. Lisää öljy, mehutiiviste ja viinietikka. Mausta vastajauhetulla pippurilla.

2. Sivele pihvit grilliöljyllä. Paista tai grillaa 2-3 minuuttia puoleltaan ja tarjoile salsan kera.

Parhaat ruokaohjelmat