Papusalsa grillipihveille
Appelsiininmakuinen salsa sopii grilliruokien rinnalle, olkoon grillipihvi, hampurilaispihvi tai vaikkapa kasvispihvi, leivän kera, sämpylän välissä tai ilman.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 grillipihviä, kasvispihviä tms.
- 3 rkl grilliöljyä
Salsa
- 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
- 1 appelsiini
- 1 punasipuli
- 1 vihreä paprika
- 1/2 punainen chili
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta mustapippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Salsa: Kuori ja silppua sipuli. Kuori appelsiini, leikkaa viipaleet kalvottomiksi ja paloittele viiipaleet. Halkaise chili kahtia, raaputa siemenet pois ja silppua puolikas. Sekoita keskenään appelsiini, sipuli, pavut ja chili. Ripottele päälle suola ja sokeri. Lisää öljy, mehutiiviste ja viinietikka. Mausta vastajauhetulla pippurilla.
2. Sivele pihvit grilliöljyllä. Paista tai grillaa 2-3 minuuttia puoleltaan ja tarjoile salsan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"