Pariisilaiset purilaiset
Tämä on hauska ja helppo ruoka valmistaa tarjoiluksi esimerkiksi elokuvan jälkeen, myös hampurilaisystävät pitävät tästä. Suosittelemme olutta ruokajuomaksi, vaikka ruoka onkin pariisilainen.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 3 rkl voita
- 4 kananmunaa (nämä paistetaan)
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 1 kananmuna tai 2 munankeltuaista
- 1 ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 1 säilykepunajuuri
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja punajuuri. Sekoita jauheliha, sipuli, muna tai keltuaiset, vesi ja vastajauhettu valkopippuri. Lisää punajuuret ja kaprikset. Sekoita. Muotoile neljä pihviä, asettele ne leiville.
2. Paista neljä munaa, pidä lämpimänä.
3. Paista pariisilaiset kevyesti ruskistetussa voissa, ensin lihapuoli, sitten leipäpuoli. Tarjoile vastapaistettuina paistetun munan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno