Pariisilaiset purilaiset

Tämä on hauska ja helppo ruoka valmistaa tarjoiluksi esimerkiksi elokuvan jälkeen, myös hampurilaisystävät pitävät tästä. Suosittelemme olutta ruokajuomaksi, vaikka ruoka onkin pariisilainen.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 3 rkl voita
  • 4 kananmunaa (nämä paistetaan)
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 kananmuna tai 2 munankeltuaista
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 1 säilykepunajuuri
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja punajuuri. Sekoita jauheliha, sipuli, muna tai keltuaiset, vesi ja vastajauhettu valkopippuri. Lisää punajuuret ja kaprikset. Sekoita. Muotoile neljä pihviä, asettele ne leiville.

2. Paista neljä munaa, pidä lämpimänä.

3. Paista pariisilaiset kevyesti ruskistetussa voissa, ensin lihapuoli, sitten leipäpuoli. Tarjoile vastapaistettuina paistetun munan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.