Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pariisilaiset purilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hauska ja helppo ruoka valmistaa tarjoiluksi esimerkiksi elokuvan jälkeen, myös hampurilaisystävät pitävät tästä. Suosittelemme olutta ruokajuomaksi, vaikka ruoka onkin pariisilainen.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 3 rkl voita
  • 4 kananmunaa (nämä paistetaan)
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 kananmuna tai 2 munankeltuaista
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 1 säilykepunajuuri
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja punajuuri. Sekoita jauheliha, sipuli, muna tai keltuaiset, vesi ja vastajauhettu valkopippuri. Lisää punajuuret ja kaprikset. Sekoita. Muotoile neljä pihviä, asettele ne leiville.

2. Paista neljä munaa, pidä lämpimänä.

3. Paista pariisilaiset kevyesti ruskistetussa voissa, ensin lihapuoli, sitten leipäpuoli. Tarjoile vastapaistettuina paistetun munan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä