Paistettua siankylkeä sipulikastikkeella
Kaikista yksinkertaisin voi olla todella hyvää! Mutta muista, harva kotiruoka kaipaa yhtä paljon kastiketta kuin paistettu siankylki sipulikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g viipaloitua siankylkeä
- 3 keltasipulia
- voita paistamiseen
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- pippuria
- ½ lihaliemikuutio
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Sipulikastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa vaaleanruskeaksi. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää maitoa samalla vatkaten, mausta pippurilla ja puolikkaalla liemikuutiolla. Lisäsuolaa ei tarvita.
2. Paista siankylkiviipaleet keskilämmöllä kuivalla pannulla. Siirtele siivuja hieman aluksi, muuten ne saattavat tarttua pannuun. Nosta ruskeaksi paistuneet, rapeat kylkiviipaleet pannulta, valuta talouspaperin päällä.
3. Tarjoile kylkiviipaleet kastikkeen ja keitettyjen kuoriperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka