Parmankinkkunyytit viherpedillä

Kaunis ja maukas alkuruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viherpediksi voit käyttää mitä vihreitä lehtiä hyvänsä: rucolaa, pinaattia, tuoreita punajuuren naatteja, suolaheinää jne.

Kuudelle

  • 6 viipaletta parmankinkkua

Täyte

  • ½ porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 rasia Philadelphia-juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rasia maustekrassia
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä lehtiä makusi mukaan

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja raasta se karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua krassi. Sekoita yhteen porkkana, selleri, tuorejuusto, krassi, meirami, suola ja mustapippuri myllystä. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita huolella.

2. Muotoile 6 palloa massasta. Kietaise pallot kinkkuviipaleeseen. Säilytä nyyttejä kylmässä tuorekelmun alla tarjoiluun asti.

3. Puhdista vihreitä lehtiä ja aseta ne tarjoiluvadille. Aseta kinkkunyytit viherpedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.