Parmankinkkunyytit viherpedillä
Kaunis ja maukas alkuruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viherpediksi voit käyttää mitä vihreitä lehtiä hyvänsä: rucolaa, pinaattia, tuoreita punajuuren naatteja, suolaheinää jne.
Kuudelle
- 6 viipaletta parmankinkkua
Täyte
- ½ porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 rasia Philadelphia-juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rasia maustekrassia
- ½ tl kuivattua meiramia
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- vihreitä lehtiä makusi mukaan
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja raasta se karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua krassi. Sekoita yhteen porkkana, selleri, tuorejuusto, krassi, meirami, suola ja mustapippuri myllystä. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita huolella.
2. Muotoile 6 palloa massasta. Kietaise pallot kinkkuviipaleeseen. Säilytä nyyttejä kylmässä tuorekelmun alla tarjoiluun asti.
3. Puhdista vihreitä lehtiä ja aseta ne tarjoiluvadille. Aseta kinkkunyytit viherpedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka