Parmankinkkua ja piparjuurijuustoa
Tällä ruokalajilla on italialainen esikuva. Siihen tulee ilman muuta paperinohuita parmankinkkuviipaleita tai muuta ilmakuivattua kinkkua. Ja juuston tulee maistua vahvasti piparjuurelta ja miedon happamalta rahkan ja ranskankerman ansiosta.
Neljälle
- 400 g parmankinkkua ohuina viipaleina
- 1 dl rahkaa
- ½ dl ranskankermaa
- 1 pieni pala piparjuurta
- suolaa ja valkopippuria
- sesongin salaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta piparjuuri.
2. Sekoita piparjuuri, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Asettele huuhdellut salaatinlehdet, kinkku ja piparjuurijuusto kauniisti lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka