Parmankinkkua ja piparjuurijuustoa

Tällä ruokalajilla on italialainen esikuva. Siihen tulee ilman muuta paperinohuita parmankinkkuviipaleita tai muuta ilmakuivattua kinkkua. Ja juuston tulee maistua vahvasti piparjuurelta ja miedon happamalta rahkan ja ranskankerman ansiosta.

Neljälle

  • 400 g parmankinkkua ohuina viipaleina
  • 1 dl rahkaa
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 pieni pala piparjuurta
  • suolaa ja valkopippuria
  • sesongin salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta piparjuuri.

2. Sekoita piparjuuri, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Asettele huuhdellut salaatinlehdet, kinkku ja piparjuurijuusto kauniisti lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.