Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmesaani-juustotikut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo ja kätevä vinkki on tehdä pakastetaikinoista erilaisia suolaisia tikkuja. Taikinalevystä otetaan kohmeisena pitkiä suorakaiteita jotka kieritellään kananmunassa ja halutussa juusto- ja/tai mausteseoksessa.

n. 30-40 kpl

  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinaa (500 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita; yksi levy 6-7 pitkäksi suikaleeksi. Kierrä suikaleet halutessasi kierteelle.

Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta.

Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

Tuoreimmat aiheesta

Juusto